Stempel Schatten Bloghop – augustus 2021

 

* For the international readers, please use the translation button to translate to your preferred language

Het is weer de 4e woensdag van de maand en dus weer tijd voor de Stempel Schatten Bloghop. Samen met een groep Nederlandse Stampin’ Up! demonstratrices willen we jullie inspireren met de stempelsets die minder vaak geshowd worden. Vandaar ook de naam Stempel Schatten oftewel de ‘vergeten pareltjes’ uit de lopende catalogi.

Vandaag maken we een kaart aan de hand van een sketch. Een sketch is een soort van voorbeeld hoe je een kaart kunt opbouwen.

Geen beschrijving beschikbaar.

Ik heb me voor deze sketch laten inspireren door de bos met zonnebloemen die bij op de vaas staan.
En de Nederlandse stempelset Bijzondere Zonnebloemen komt hierbij dan ook goed bij van pas. Deze heb ik te weinig gebruikt. Dus voor nu een mooie gelegenheid om dit ‘pareltje’ in het zonnetje te zetten.

Geen beschrijving beschikbaar.

De basis van de kaart is natuurlijk de sketch. Dit hoeft niet helemaal letterlijk te worden genomen maar het is een leidraad. Voor deze kaart heb ik naast de sketch, een andere manier van stempelen gebruikt….
En wel met de Soft Pastel krijtjes van Stampin’Up!

Geen beschrijving beschikbaar.

 

Op het siliconenmatje van Stampin’Up! schraap je wat poeder van je krijtjes. Met het schaafsel ga je vervolgens aan de slag om je stempelafdruk in te kleuren.
Hoe doe je dat dan zul je je afvragen. Het gaat als volgt: Je stempelt je afdruk op Basic White kaartkarton met Versmark Inkt. Deze inkt is een vettige, doorzichtige inkt die niet heel erg snel opdroogt. Vervolgens neem je met een sponsdauber wat van je poeder op en gaat hier mee al deppend over je stempelafdruk. Als je klaar bent hiermee en de afdruk is helemaal ingekleurd, ga je er met een tissue overheen om het overtollige poeder weg te halen.

Geen beschrijving beschikbaar.

Ik moet zeggen dat het een hele leuke techniek is om je stempels in te kleuren. Vervolgens heb ik de afdrukken met de Sunflower stansen uitgestanst en hiermee de kaart gemaakt. Je ziet op de kaart ook dat er takjes boven de zonnebloem uitsteken. Deze heb ik uit Vellum kaartkarton gestanst en deze van de Versamark inkt voorzien. Daarna heb ik deze op dezelfde manier ingekleurd als de zonnebloem en de blaadjes.

Geen beschrijving beschikbaar.

 

En ben je ook al enthousiast geworden om met deze krijtjes aan de slag te gaan? Naast deze mogelijkheid zijn er nog verschillende andere manieren om mee te werken.
Kijk ook zeker even bij de andere deelnemers aan deze bloghop. Want immers een bloghop maak je nooit alleen en ik kan je verzekeren dat je genoeg leuke inspiratie krijgt om ook zelf aan de slag te gaan met de pareltjes van Stampin’Up!. Klik op de naam onder die van mij – Margriet Hofsté – en  zo kom je bij een ieder langs gehopt. Dank je wel voor je bezoek op mijn blog.



Veel plezier en tot de volgende keer!

BESTELLEN
Ik verzorg graag je bestelling.
Je kan dit aan mij doorgeven op info@margriethofste.nl
of je kan ook 24/7 in mijn webshop terecht.
(Je betaald hier met PayPal of een <prepaid>creditcard)

 

 

2 thoughts on “Stempel Schatten Bloghop – augustus 2021

  1. Schitterende kaart en leuk deze techniek met de pastels. Die moet ik nodig ook eens gaan uitproberen! Creatieve groet, Yvonne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.